APK

APK Keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is voor iedere auto verplicht. Tijdens de APK wordt er gekeken of de auto aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet, om zo gevaarlijke situaties in het verkeer tegen te gaan en het milieu te beschermen (denk aan schadelijke uitstoot).

Bij Autobedrijf Adrie Jonk kunt u uw auto (gewicht tot 3500 kg) APK laten keuren bij onze vestiging in Purmerend. Woont u dichter bij onze vestiging in Zaandam? Geen probleem! Wij brengen uw auto van Zaandam naar Purmerend, zodat u uw tijd aan andere belangrijke dingen kunt besteden. Indien nodig regelen wij vervangend vervoer voor u.

Tarieven APK keuring

Een APK keuring wordt altijd gecontroleerd door de Rijksdienst voor het Wegverkeer, u kunt erop vertrouwen dat zo’n keuring altijd aan de wettelijke eisen voldoet. Maar de onderlinge prijzen kunnen wel heel erg van elkaar verschillen, dus let goed op waar u voor betaalt! Bij Autobedrijf Adrie Jonk hanteren wij een helder en vast tarief voor de Algemene Periodieke Keuring.

Totale APK kosten  39,95 inclusief 21% BTW. Dit is inclusief:

APK keuring
Wettelijke afmeldkosten
4-Gas test (benzine)
Roetmeting (diesel)
EOBD (uitlezen computer)

Vervaldatum APK

De vervaldatum van de APK verschilt per voertuig. Een nieuwe auto die op benzine rijdt, dient na vier jaar voor het eerst gekeurd te worden en daarna om de twee jaar. Een benzineauto moet vanaf de leeftijd van acht jaar ieder jaar gekeurd worden. Bij een dieselauto geldt dat de eerste keuring na drie jaar gedaan moet worden, vervolgens moet dit elk jaar.

In principe kunt u ervan uitgaan dat de datum op het laatste keuringsrapport ook uw vervaldatum is. Dit betekent: u moet vóór die tijd uw auto opnieuw laten keuren. Als u de exacte vervaldatum van de APK van uw auto wilt weten, dan kunt u dat opzoeken via de voertuiginformatie pagina van de RDW-website. Klik na het invoeren van uw kenteken op het tabblad ‘vervaldata en historie’. Daar staat de officiële APK.

Meer informatie APK Purmerend en Zaandam

Wilt u meer informatie ontvangen over APK Purmerend of APK Zaandam? Neem dan contact op met onze receptie. Dit kan via telefoonnummer 0299 – 46 99 00 of door online het formulier in te vullen op de contactpagina. U bent natuurlijk ook van harte welkom om persoonlijk bij ons langs te komen!

APK-KEURING INPLANNEN

Plan hier snel en gemakkelijk jouw APK-keuring in.

HomeAPK