Civic

Het eigentijdse design van de Civic is uitgesproken origineel, sportief en strak en combineert krachtige, sculpturale lijnen met vloeiende, atletische rondingen. Een auto die duidelijk wil verleiden, maar vooral bedoeld is om leuk te rijden!

Met zijn ergonomische rijhouding en zijn nieuwe stuurinrichting met dubbele tandheugel, biedt de Civic een uitmuntend gevoel van controle én de garantie van opwindend veel rijplezier. Ook de ophanging draagt bij tot zijn rijdynamiek, met een onafhankelijk multilinksysteem achteraan en McPherson-veerpoten vooraan. Zelf ervaren? Vraag een proefrit aan bij Autobedrijf Adrie Jonk in Purmerend.

Civic actiemodellen

Regelmatig kunt u bij Autobedrijf Adrie Jonk diverse actiemodellen van de Honda Civic (vijfdeurs) vinden. Denk bijvoorbeeld aan een interessant financieringsvoorstel, een unieke jubileumeditie of aan een auto met vele opties en extra’s. Via onze actiepagina krijgt u een overzichtelijk beeld van alle actuele Civic aanbiedingen. Profiteer nu!

Honda Civic accessoires

Autobedrijf Adrie Jonk in Purmerend biedt u een complete accessoirelijn aan voor uw Honda Civic. De Honda Civic is standaard al zeer compleet uitgerust, maar iedere bestuurder heeft zijn eigen wensen.

Dus bent u op zoek naar stoere velgen, een trekhaak, blauwe verlichting in het interieur of een cargo pack in uw achterbak? In onze accessoirelijn vindt u het allemaal. Via de Honda Accessoire pagina kunt u precies zien hoe de door uw gekozen accessoire er uit ziet op uw Honda Civic. Voor het volledige accessoire overzicht klikt u door naar de Honda Civic Accessoire prijslijst.

Opmerking: als zakelijk rijder betaalt u over accessoires geen bijtelling, dit geldt wel voor fabrieksopties.

Garantie

De reputatie van de Civic en andere Honda modellen qua betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid is al decennia lang ongekend goed. Dat zijn niet alleen de woorden van Honda zelf. Ook gerenommeerde instanties, zoals de Consumentenbond, het J.D. Power onderzoeksbureau, AutoWeek (Tevredenheidstrofee), UKIP Media & Events (International Engine of the Year Award), de ANWB, de TÜV en vele anderen delen dit. Wij bij Autobedrijf Adrie Jonk hebben niet voor niets voor dit merk gekozen. Niet alleen de betrouwbaarheid, maar ook de veiligheid en de innovaties die Honda doorvoert zijn sterke pluspunten van het Japanse merk.

Honda levert sinds jaar en dag haar modellen standaard met 36 maanden fabrieksgarantie met een optie tot (gratis) verlenging. Meer weten? Onze Honda garantie pagina toont u alle details en mogelijkheden.

Stukje geschiedenis over de Civic

De naam Civic gaat al heel lang mee. De eerste generatie Honda Civic is gelanceerd in 1973. Met name in de Verenigde Staten was de Honda Civic een inslaand succes mede dankzij ‘Compound Vortex Controlled Combustion’ (CVCC).

Filmliefhebbers zullen (naast de NSX) de tweede generatie Honda Civic vooral kennen van de filmhit ‘Pulp Fiction’, waarin Hollywoodster Bruce Willis in een wit exemplaar door de straten van Los Angeles rijdt. Het model was geïntroduceerd in het jaar 1979.

De derde generatie Honda Civic komt uit het jaar 1983 en is direct herkenbaar aan zijn strak vormgegeven achterzijde. Ook was dit model weer een stuk ruimer in vergelijking met zijn voorgangers, een trend die zich zou gaan doorzetten.

De opvolging gaat snel bij Honda en dus kwam al in 1987 de vierde generatie Honda Civic op de markt. Het was ook deze lichting van de Honda Civic die voor het eerst leverbaar was met ‘Variable Timing and lift Electronic Control’ (VTEC), voorganger van het huidige i-VTEC systeem.

In 1991 was het de beurt aan de eerste ‘ronde’ Honda Civic, de vijfde generatie. Een leuk detail van dit model is de in twee delen (naar boven en beneden) te openen achterklep. Ook was het deze serie Honda Civic die voor het eerst verkrijgbaar was in de sportieve VTi uitvoering.

We naderen het einde van de vorige eeuw als de zesde generatie Honda Civic in 1995 op de markt verschijnt. Ook deze Honda Civic was leverbaar als uiterst potente VTi uitvoering, een wolf in schaapskleren. We zien nu dat dergelijke, zeldzame modellen geleidelijk in waarde aan het stijgen zijn.

In 2001 komt alweer de zevende generatie Honda Civic op de markt. Met name op het gebied van veiligheid heeft deze Honda Civic een enorme stap gezet met de voetgangers veiligheidstechnologie. Ook was het deze generatie Honda Civic die voor het eerst als ‘Type R’ (opvolger van de VTi) en als diesel (CTDi) door het leven mocht gaan.

In 2005 komt de achtste generatie en heeft een futuristisch ontwerp, een nieuwe generatie zuinige motoren (i-DSi, i-VTEC, i-CTDi) en opvallend veel interieurruimte. Net als de Jazz heeft deze Honda Civic de handige Magic Seats achterin.

In 2012 is het de beurt aan de negende generatie Honda Civic. Een primeur is de eerste i-VTEC/Turbo-motor in de Type R. Deze Civic Type R is – afgezet tegen zijn directe voorwielaangedreven concurrenten – recordhouder op de fameuze Nordschleife van de Nürburgring.

Een mijlpaal in 2017, de tiende generatie van de Honda Civic is een feit. Geheel opnieuw ontworpen, sportiever, veiliger en ruimer. De eerste nieuwe Earth-Dreams motoren met Turbo zijn gelanceerd. Ook de exclusieve Civic Type R zal snel leverbaar zijn.

Prijslijst Brochure
Technische specificaties
HomeHondaModellenCivic