Honda bevestigt verbruiks- en emissiegegevens voor CR-V Hybrid 29 september 2018

Vooruitlopend op de Mondiale Autobeurs van Parijs 2018 heeft Honda de line-up aangekondigd van producten die zullen worden tentoongesteld in Honda’s beursstand. De tentoongestelde auto’s omvatten de gloednieuwe CR-V Hybrid, die zijn debuut maakt in de Europese productiespecificatie, de vernieuwde en verbeterde HR-V SUV, en een speciale Civic Type R ‘Art Car’.

Honda’s eerste hybride SUV in Europa

Op de vooravond van zijn Europese debuut heeft Honda het officiële brandstofverbruik en de officiële CO2-emissie bevestigd voor de gloednieuwe CR-V Hybrid. In het kader van de gecombineerde cyclus van de herziene NEDC-test heeft het model met voorwielaandrijving van de 184 pk (135 kW) benzine-elektrische SUV een CO2-emissie van 120g/km en een officieel gemiddeld (gecombineerd) brandstofverbruik van 5,3 l/100 km (53,3 mpg) bereikt. De CR-V hybride variant met vierwielaandrijving heeft een CO2-uitstoot van 126 g/km en een gemiddeld (gecombineerd) brandstofverbruik van 5,5 l/100 km (51,4 mpg).

De CR-V Hybrid wordt aangedreven door Honda’s unieke i-MMD-technologie, die intelligent en automatisch schakelt tussen drie rijmodi – EV Drive, Hybrid Drive en Engine Drive – om zowel de prestaties als de efficiëntie te optimaliseren.

Op de Autobeurs van Parijs zullen de benzinemodellen van de CR-V Hybrid samengaan met het productiedebuut van de CR-V Hybrid, met een reeks varianten waaronder de nieuwe zevenzitter-optie. De nieuwste evolutie van Honda’s populaire compacte SUV is ontwikkeld als de meest praktische, comfortabele en verfijnde CR-V tot nu toe.

Een geavanceerdere en elegantere HR-V

De vernieuwde en opgewaardeerde Honda HR-V maakt zijn Europese debuut in Parijs. De 2019 HR-V heeft een verbeterde styling van het exterieur, updates voor het interieur en toevoeging van een reeks geavanceerde technologieën.

Upgrades van het ontwerp omvatten een substantiëlere interpretatie van Honda’s ‘Solid Wing Face’-beeld, bestaand uit een nieuw, hoogglanzend donkerchroom paneel boven het rooster. Projectorlenzen voor koplampen en LED-dagrijlichten zijn nu ook standaard in het hele assortiment. Vanaf de lancering wordt de HR-V 2019 aangeboden met een 1,5-liter i-VTEC-motor, maar in het voorjaar van volgend jaar wordt de range uitgebreid met een sportievere 1,5-liter VTEC TURBO of een 1,6-liter i-DTEC diesel.

Civic Type R ‘ArtCar Manga’

In de jacht op een Civic Type R met een echt op maat gemaakte uitstraling, werkte Honda samen met de Japanse designschool, Human Academy Europe, die gevestigd is in Frankrijk, om een uitdaging te bieden voor studenten. De prijsvraag vroeg om ontwerpen die een Manga-geïnspireerde ‘Art Car’ visualiseerden, waarbij de winnende inzending zou worden omgezet in een full-car wrap.

Deze opmerkelijke eenmalige opdracht zal worden gepresenteerd op de Autobeurs van Parijs naast het Sport Plus model van de Civic hatchback.

Honda’s viering van de motorsport

Om Honda’s toewijding aan de autosport te vieren, zal de Scuderia Toro Rosso STR13 Formule 1 auto worden tentoongesteld, uitgerust met de RA618H krachtmotor.

In het nieuwe exclusieve gebied LIMITED van de Mondiale Autobeurs van Parijs zal een andere ster van het Honda Motorsport-programma, de NSX GT3, worden getoond. De GT3-racer wordt samen met een NSX-auto uit 2018 tentoongesteld. De GT3-raceversie concurreert in topniveau-series op drie continenten voor Honda’s Customer Racing-programma. In juli 2018 keerde de NSX-naam terug naar de 24-uursrace van Spa, 25 jaar nadat de vorige generatie sportauto daar voor het laatst had gestreden.

De line-up van auto’s in Parijs zal de expertise van Honda op het gebied van geavanceerde producten benadrukken en wordt versterkt door exposities van Honda’s Motorcycles- en Power Equipment-divisies.

HomeHondaNieuwsHonda bevestigt verbruiks- en emissiegegevens voor CR-V Hybrid