Honda verbetert mogelijkheden baanbrekende NSX 12 september 2018

Honda heeft een reeks verbeteringen aangekondigd voor de NSX van 2019, die de grensverleggende hybride superauto nog aangenamer zal maken voor het dagelijkse leven, en nog spannender om op de baan te rijden.

De nadruk lag op het verbeteren van de uitzonderlijke dynamiek van de auto met behoud van zijn uitstekende dagelijkse bruikbaarheid. Honda heeft de NSX 2019 uitgerust met grotere voor- en achterstabilisatorstangen, die de stijfheid aan de voorzijde met 26 procent en aan de achterzijde met 19 procent verhogen. De achternaven en de regelarmbussen van de stuurarm zijn ook stijver, wat de reactietijd door het chassis nog verder verhoogt.

De ongeëvenaarde structurele stijfheid van de Honda NSX biedt een ideaal platform om de ophanging en stuurinstellingen nauwkeurig te regelen. Naast de hardware-upgrades voor 2019 heeft Honda ook de software opnieuw gekalibreerd die zijn SH-AWD®-motorunit van de Sport Hybrid, elektrische stuurbekrachtiging, Vehicle Stability Assist-systeem en de actieve magnetorheologische dempers regelt. De dempers bieden nu een rit en respons die nog comfortabeler is in de zachtste stand van de NSX, terwijl de stijvere set-up wordt gehandhaafd voor hogere snelheden en rijden op de baan.

In combinatie met de herzieningen van de chassishardware en -software van de NSX zal de 2019 NSX standaard worden uitgerust met de Continental SportContactTM 6 high-performance band. Ze zijn exclusief ontwikkeld voor NSX en bieden een verbeterde dynamische respons en feedback tijdens remmen, bochten en optrekken – op zowel droge als natte wegen.

Honda heeft deze wijzigingen aangebracht om een meer responsieve ervaring voor de bestuurder te bieden, en om meer stabiliteit en gasgemoduleerde bestuurbaarheid te bieden tijdens on-the-limit track-sessies. Als een indicatie van de verbeteringen is de 2019 NSX twee seconden sneller dan het huidige model op het wereldberoemde circuit van Suzuka.

De updates van de aandrijflijn voor het modeljaar 2019 omvatten verbeterde injectoren, verbetering van de warmteresponsie van de turbolader en een nieuw deeltjesfilter om ervoor te zorgen dat de NSX voldoet aan de Euro 6d-TEMP-emissienormen met behoud van zijn hoge prestatieniveau.

Externe upgrades maken ook deel uit van de 2019 NSX herzieningen. De auto kan worden uitgevoerd in een nieuwe thermal orange pearlescent kleur, met de extra keuze aan oranje remklauwen voor de optionele carbonkeramische remschijven. De chromen afwerking van de bovenste voorgrille surround is nu in kleur afgestemd op de carrosserie, terwijl een nieuwe glanzend zwarte afwerking is aangebracht op het gaas in de voor- en achterbumpers.

Binnen hebben kopers nu de keuze uit volledig rood leder voor de stoffering, of een nieuwe Indigo Blue-trim als u kiest voor de combinatie van Alcantara® en lederen sierranden.

Honda NSX gaat in augustus 2018 van start met de productie van het modeljaar 2019, met de eerste leveringen aan het eind van het jaar. Orderportefeuilles zijn nu open.

HomeHondaNieuwsHonda verbetert mogelijkheden baanbrekende NSX