Mazda maakt prijzen nieuwe Mazda 3 bekend 10 januari 2019

Mazda heeft de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe Mazda3. De eerste exponent van de zevende generaties Mazda’s zal in Nederland te koop zijn voor prijzen die beginnen bij € 27.160,-. Standaard is het nieuwe model veel rijker uitgerust dan zijn voorganger. Halverwege het jaar zal de revolutionaire Skyactiv-X motor beschikbaar komen voor een meerprijs van € 950,-. Leaseprijzen beginnen bij € 359,- ex BTW.

De compleet nieuwe Mazda3 beleefde zijn Wereldpremière op de Los Angeles Auto Show, eind november en laat een meer volwassen interpretatie van het Kodo-design zien. De fundamentele prestaties van de auto zijn naar een nieuw en hoger niveau getild. Met de nieuwste generatie Skyactiv voertuigarchitectuur kunnen inzittenden nog beter profiteren van hun natuurlijke evenwichtsgevoel en de nieuwste Skyactiv motoren bieden responsieve controle van de auto in elke rijsituatie.

Standaard uitrusting

Alle versies van de nieuwe Mazda3 zijn nu standaard voorzien van zaken die in een premium model thuishoren, zoals:

  • Active Driving Display (ADD) met voorruitprojectie;
  • 8,8-inch TFT kleurendisplay met bediening via centrale HMI Commander.
  • Breed assortiment aan standaard veiligheidssystemen zoals dode hoek detectie en rijbaanassisten;
  • LED koplampen & achterlichten;
  • Zwarte hemelbekleding in de Hatchback;
  • 8-voudig verstelbare bestuurdersstoel;
  • Navigatie met Apple CarPlay en DAB+
  • 7-inch digitale meterset;
  • Mazda Radar Cruise Control (MRCC);

Uitvoeringen

Met de introductie van de nieuwe Mazda3 verdwijnen de type-aanduidingen S, TS, TS+ en GT-M. De standaard uitrusting heeft nu de naam Mazda3 en is voorzien van de Skyactiv-G 122 benzinemotor met handgeschakelde zesversnellingsbak. Als Hatchback kost deze uitvoering € 27.160,-, als Sedan € 500,- meer. Luxere uitvoeringen hebben de namen Comfort en Luxury. Als introductieaanbod wordt de Comfort uitvoering standaard voorzien van een Bose® premium-audiosysteem met 12 speakers t.w.v. € 850,-. De prijzen van de Mazda3 met zestraps automaat beginnen bij € 29.660,- voor de Hatchback. De dieseluitvoeringen beginnen bij de Mazda3 Hatchback met Skyactiv-D 116 en handbak met een prijs van € 31.590.-

Skyactiv-X motor

De nieuwe Mazda3 is het eerste productiemodel dat wordt voorzien van de innovatieve 2.0 liter Skyactiv-X SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition) motor, een geheel nieuw type verbrandingsmotor die de voordelen van benzine- en dieselmotoren combineert. Belangrijkste kenmerken zijn onder meer een laag brandstofverbruik (ca. 20 % lager dan de huidige 2.0 Skyactiv-G) en een hoog koppel. De motor wordt ondersteund door Mazda’s intelligente nieuwe M Hybrid-systeem, wat voor een nog lager verbruik en een hoge mate van rijplezier en milieuvriendelijkheid zorgt. Het nieuwe M Hybrid-systeem is eveneens leverbaar voor de versies met Skyactiv-G motoren.

De meerprijs voor de versies met Skyactiv-X motor bedraagt € 950,-. Mazda verwacht in maart meer informatie te kunnen geven over de prijs en de technische specificaties, vanaf juli zal hij in Nederland leverbaar zijn.

Leaseprijzen nieuwe Mazda 3

Leaseprijzen voor de Mazda 3 Hatchback 2.0 SKYACTIV-G 122 beginnen bij € 359,- ex BTW met een looptijd van 60 maanden en 10.000 km, operational lease. Voor de Comfort met Bose® en zwart lederen interieur is het leasetarief € 389,-.

Voor het Nederlandse publiek is de nieuwe Mazda3 te zien op Het Salon van Brussel van 19 tot en met 27 januari 2019.

HomeMazdaNieuwsMazda maakt prijzen nieuwe Mazda 3 bekend