Over ons

Autobedrijf Adrie Jonk: hoe het allemaal begon

De geschiedenis van Autobedrijf Adrie Jonk begint in 1963. In die tijd wilde iedereen zijn rijbewijs halen en daar zag Adrie (1945) brood in. Hij opende als 18-jarige zijn eigen autorijschool in Purmerend en dat groeide explosief, niet alleen in het aantal rijinstructeurs, ook in het aantal auto’s.

Adrie zag dat de auto’s in het weekend weinig werden gebruikt om les in te geven en dat vond hij zonde. Daarom besloot de ondernemers deze auto’s te verhuren op zaterdag en zondag. Natuurlijk was het wel prettig als het bedrijf ook zelf het onderhoud kon doen, dus werd er een werkplaats ingericht voor de les- en verhuurauto’s.

Mazda dealer Purmerend en Zaandam

Autobedrijf Adrie Jonk is officieel Mazda dealer en heeft vestigingen in Purmerend en Zaandam. Vanuit deze vestigingen bedienen wij de hele regio Zaanstreek-Waterland met de verkoop en het (periodieke) onderhoud van Mazda’s, maar ook andere merken zijn bij ons aan het juiste adres.

Over Mazda

De Japanse fabrikant luistert pas sinds 1984 naar de naam Mazda. Daarvoor ging het bedrijf door het leven als Toyo Kogyo. De naam Mazda werd in 1931 voor het eerst gebruik op een gemotoriseerde riksja, de Mazdago.

De eerste echte auto verscheen in de vorm van de R360 (1960 – 1966). Mazda staat bekend om het gebruik van de zogenoemde Wankelmotor, of rotatiemotor. Die werd in 1967 geïntroduceerd in de Cosmo. Het huidige modellengamma in Nederland bestaat uit de 2, 3, 6, CX-3, CX-5, MX-5 en de MX-5 RF.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Mazda staat bekend om de goede prijs-kwaliteit verhouding en de hoge fun-factor. Door deze voordelen, maar ook vanwege de continue ontwikkelingen, zijn wij sinds jaar en dag trots op ons dealerschap met dit Japanse merk. Op onze Mazda Dealer pagina kunt u zien wat wij als Mazda Dealer voor u kunnen betekenen.

Jinba Ittai

In een Mazda rijd je nooit alleen, legt het Japanse merk op haar eigen website uit. Mens en machine als één. Een gevoel van eenheid dat ze Jinba Ittai noemen. Dit betekent letterlijk de eenheid tussen een boog schietende ruiter en zijn paard en staat aan de basis van alles wat zij doen. Dat begint vanuit de bestuurdersstoel.

Om dit gevoel van eenheid te bereiken, moet alles perfect in balans zijn. Van de positie van de bedieningselementen tot de afstelling van het onderstel. Elk detail moet het gevoel van eenheid vergroten en bijdragen aan het ultieme rijplezier.

Benieuwd naar de perfectie en het gevoel van rijden in een Mazda? Maak nu een afspraak in onze showroom en maak kennis met uw mogelijkheden! Eén van onze adviseurs vertelt u graag meer over Mazda en hij/zij plant graag een proefrit met u in.

Afspraak maken
HomeMazdaOver ons