Airconditioning (A/C) onderhoud

Airconditioning A-C onderhoud

Vrijwel iedere moderne auto is uitgerust met een handbediende of automatische airconditioning (klimaatregeling). Het aircosysteem zorgt voor een aangename temperatuur en goede luchtvochtigheid in uw auto.

Periodieke controles

Het aircosysteem heeft periodiek onderhoud nodig om optimaal te blijven functioneren. Geen onderhoud kan leiden tot schade aan belangrijke componenten van het systeem. Daarnaast wordt bij een regelmatige controle eventuele overmatige lekkage van koudemiddelen voorkomen. Laat daarom geregeld een airconditioning controle uitvoeren. Tijdens de controle wordt de temperatuur en de druk van het systeem gecontroleerd. Daarna worden de belangrijkste componenten onderworpen aan een visuele controle.

Airconditioning geurbehandeling

Airco’s kunnen soms zorgen voor een onaangename geur in de auto. Dit wordt veroorzaakt door bacteriën en schimmels die makkelijk ontstaan in het donkere en vochtige klimaat rondom de verdamper van uw aircosysteem. De airconditioning geurbehandeling reinigt het systeem zodat schimmels en bacteriën verdwijnen waardoor vervelende geurtjes niet meer voorkomen.

Airconditioning onderhoud

Het is mogelijk dat het vluchtige koudemiddel dat uw aircosysteem nodig heeft om te functioneren ontsnapt. Dit kan doordat er een kleine lekkage zit in één van de vele slangetjes, leidingen en koppelingen die het systeem vormen. Om te voorkomen dat dit ten koste gaat van de koelcapaciteiten kunt u een airco onderhoudsbeurt laten uitvoeren. Hierbij wordt het aircosysteem geïnspecteerd en opnieuw afgevuld met koudemiddel voorzien van een speciale fluortoevoeging om in een later stadium eenvoudig lekken op te sporen. Reparatie van lekkages en overige mankementen zijn niet bij het onderhoud inbegrepen en worden pas uitgevoerd na advies en in overleg.

Heldere tarieven

Voor onze aircoservice gebruiken wij vaste prijzen. Zo komt u nooit voor verassingen te staan.

Aircocheck GRATIS
Airco geurbehandeling (reinigen) € 39,00
Airco-onderhoud € 99,00

 

De bovenstaande tarieven zijn inclusief 21% BTW.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze receptie. Dit kan telefonisch of door dit formulier in te vullen. U kunt natuurlijk ook even langskomen!

Telefoon: 0299 – 46 99 00

Wilt u liever meteen een werkplaatsafspraak maken? Dat kan eenvoudig via onze online werkplaatsplanner.