Honda Civic 5-deurs


Uitvoeringen, motoren en prijzen van de Honda Civic 5-deurs

Het leveringsprogramma van de Honda Civic is zeer uitgebreid maar wel overzichtelijk. Om te beginnen heeft u de keuze uit maar liefst acht luxe niveaus waaronder twee zeer sportieve versies. Verder een nieuwe generatie Earth Dreams-technology motoren; deze zijn voorzien van een turbo en  Honda’s beroemde i-VTEC technologie waardoor u in iedere situatie een soepel lopende en bovendien pittige krachtbron tot uw beschikking heeft, 1.0i -VTEC met 129pk of 1.5i-VTEC met 182pk, aan u de keuze.

Deze nieuwe, zuinige krachtbronnen zijn gekoppeld aan een uitermate precies werkende 6-versnellingsbak. Een zeer comfortabel schakelende continu variabele 7-traps CVT automaat is als optie verkrijgbaar op beide varianten. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de prijslijst en brochure.

Volop veiligheid: Honda SENSING, standaard op elke Civic

Om u en uw passagiers beter te beschermen is Honda SENSING een van de meest geavanceerde en complete veiligheidspacks op de markt. Noodstopsyteem (CMBS), Waarschuwingssysteem verlaten rijbaan (LDW), Rijwegassistentie ( RDM), Rijstrookassistentie ( LKAS), Verkeersbordherkenning (TSR), Intelligente snelheidsbegrenzer, Intelligente adaptieve snelheidsregeling (ACC), en Adaptieve senlheidsregelaar (ACC) met automatisch volgen op lage snelheid (versies met CVT), dit alles standaard op alle Civic modellen.

Accessoires voor de Honda Civic 5-deurs

Ook al zijn Honda’s standaard zeer compleet uitgerust, soms wil het hart meer. Daarom biedt Autobedrijf Adrie Jonk u een complete accessoire lijn aan voor uw Honda Civic. Een korte opmerking voor de zakelijke rijder: in tegenstelling tot fabrieksopties betaalt u over accessoires geen bijtelling!

Dus of het nou gaat om praktische zaken zoals een trekhaak of een dakkoffer….. of dat het gaat om verwennerij zoals een set sportvelgen of een inparkeercamera….. bij Autobedrijf Adrie Jonk slaagt u altijd. Wilt u zien hoe uw accessoire er uit ziet op uw Honda Civic? Dan kan heel eenvoudig via de Honda accessoire pagina. Ook in de folder en prijslijst kunt u een overzicht vinden van de Honda Civic accessoires.

Garantie op de Honda Civic 5-deurs

De reputatie van de Civic en andere Honda modellen qua betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid is al decennia lang ongekend goed. Dat zegt niet alleen Honda zelf maar ook gerenommeerde instanties zoals bijvoorbeeld de Consumentenbond, het J.D. Power onderzoeksbureau, AutoWeek (Tevredenheidstrofee), UKIP Media & Events (International Engine of the Year Award), de ANWB, de TÜV en vele anderen.

Zodoende levert Honda al jaren lang al zijn modellen standaard met 36 maanden fabrieksgarantie met een optie tot (gratis, icm de Honda autoverzekering) verlenging. Meer weten? Onze Honda garantiepagina toont u alle details en mogelijkheden.

 

Historie van de Honda Civic 5-deurs

De naam Civic gaat al heel lang mee. De 1e generatie Honda Civic is gelanceerd in 1973. Met name in de Verenigde Staten was de Honda Civic een inslaand succes mede dankzij “Compound Vortex Controlled Combustion” (CVCC). Met hulp van deze voor die tijd bijzondere motortechnologie voldeed de kleine Honda Civic eenvoudig aan de strenge Clean Air Act. Ook in Nederland horen we voormalige eigenaren met veel plezier terugdenken aan hun “bolhoedje”.

Filmliefhebbers zullen (naast de NSX) de 2e generatie Honda Civic vooral kennen van de hit “Pulp Fiction” waarin Hollywoodster Bruce Willis in een wit exemplaar door de straten van Los Angeles rijdt. Het model was geïntroduceerd in het jaar 1979.

De 3e generatie Honda Civic komt uit het jaar 1983 en is direct herkenbaar aan zijn strak vormgegeven achterzijde. Ook was dit model weer een stuk ruimer in vergelijking met zijn voorgangers, een trend die zich zou gaan doorzetten.

De opvolging gaat snel bij Honda en dus kwam al in 1987 de 4e generatie Honda Civic op de markt. Het was ook deze lichting van de Honda Civic die voor het eerst leverbaar was met “Variable Timing and lift Electronic Control” (VTEC), voorganger van het huidige i-VTEC systeem.

In 1991 was het de beurt aan de eerste ‘ronde’ Honda Civic, de 5e generatie. Aan de vormgeving van dit model kun je goed zien dat de steeds beter geworden computertechnologie van die jaren zijn weg had gevonden naar de auto-ontwerpers. Een leuk detail van dit model is de in twee delen (naar boven en beneden) te openen achterklep. Ook was het deze serie Honda Civic die voor het eerst verkrijgbaar was in de sportieve VTi uitvoering.

We naderen het einde van de vorige eeuw als de 6e generatie Honda Civic in 1995 op de markt verschijnt. Ook deze Honda Civic was leverbaar als uiterst potente VTi uitvoering, een wolf in schaapskleren. We zien nu dat dergelijke, zeldzame modellen geleidelijk in waarde aan het stijgen zijn.

In 2001 komt al weer de 7e generatie Honda Civic op de markt. Met name op het gebied van veiligheid heeft deze Honda Civic een enorme stap gezet. Je zou bijvoorbeeld verwachten dat een Zweeds merk de eerste zou zijn met baanbrekende voetgangersveiligheidstechnologie. Niet dus, aan het begin van deze eeuw had de Honda Civic de primeur. Ook was het deze generatie Honda Civic die voor het eerst als “Type R” (opvolger van de VTi) en als diesel (CTDi) door het leven mocht gaan.

In 2005 komt de (volgens sommigen) tot nu toe meest spannend vormgegeven Honda Civic in de showrooms. De 8e generatie heeft een futuristisch ontwerp, een nieuwe generatie zuinige motoren (i-DSi, i-VTEC, i-CTDi) en opvallend veel interieurruimte. Net als de Jazz heeft deze Honda Civic de handige Magic Seats achterin.

In 2012 is het de beurt aan de 9e generatie Honda Civic. De ontwerpers hebben de sterke punten van zijn voorganger (ruimte, ontwerp, Magic Seats) overgenomen en deze up-to-date terug laten komen in deze Honda Civic. Onderhuids zien we veel nieuwe technologie zoals de eerder genoemde A.D.A.S. en een nieuwe generatie dieselmotoren (i-DTEC). Een primeur is de eerste i-VTEC/Turbo-motor in de Type R. Deze Civic Type R is – afgezet tegen zijn directe voorwielaangedreven concurrenten – recordhouder op de fameuze Nordschleife van de Nürburgring.

Een mijlpaal in 2017, de  10e generatie van de Honda Civic is een feit. Geheel opnieuw ontworpen, sportiever, veiliger en ruimer. De eerste nieuwe Earth-Dreams motoren met Turbo zijn gelanceerd. Ook de exclusieve Civic Type R zal snel leverbaar zijn.

honda-civic-generaties

Meer weten over de Honda Civic 5-deurs?

Honda Civic Type – R 2017

Geïnteresseerd in de sportieve en ruime Honda Civic? Onze verkoopadviseurs helpen u graag verder met bijvoorbeeld een scherpe offerte of een vrijblijvende proefrit. U bent van harte welkom!

verkoop@adriejonk.nl tel. 0299 – 46 99 00.