Autobedrijf Adrie Jonk
SEAT specialist

Over ons

Seat Onderhoudspartner Purmerend en Zaandam

Autobedrijf Adrie Jonk is officieel SEAT onderhoudspartner en heeft vestigingen in Purmerend en Zaandam. Vanuit deze vestigingen bedienen wij de hele regio Zaanstreek-Waterland met het (periodieke) onderhoud van SEAT’s, maar ook andere merken zijn bij ons aan het juiste adres.

Autobedrijf Adrie Jonk: hoe het allemaal begon

De geschiedenis van Autobedrijf Adrie Jonk begint in 1963. In die tijd wilde iedereen zijn rijbewijs halen en daar zag Adrie (1945) brood in. Hij opende als 18-jarige zijn eigen autorijschool in Purmerend en dat groeide explosief, niet alleen in het aantal rijinstructeurs, ook in het aantal auto’s.

Adrie zag dat de auto’s in het weekend weinig werden gebruikt om les in te geven en dat vond hij zonde. Daarom besloot de ondernemers deze auto’s te verhuren op zaterdag en zondag. Natuurlijk was het wel prettig als het bedrijf ook zelf het onderhoud kon doen, dus werd er een werkplaats ingericht voor de les- en verhuurauto’s.

Van autorijschool naar dealerschappen

Rond 1976/1977 nam de vraag naar rijbewijzen flink af. Adrie Jonk besloot daarom autodealer te worden. In het begin alleen met het merk Honda. Al gauw kwam daar Alfa Romeo bij, die mooie auto’s maakte, maar geen directe concurrentie van Honda was. In de jaren ‘80 werd ook Suzuki een merk van Adrie Jonk. In 1997 verwierf het bedrijf het SEAT-dealerschap in Purmerend en nam het afscheid van Alfa.

In eerste instantie werd een showroom ingericht in een loods naast het Honda-bedrijf aan de Kwadijkerkoogweg in Purmerend. Om klanten beter van dienst te kunnen zijn werd besloten om alles onder één dak aan te bieden. Adrie Jonk betrok een nieuw pand op het industrieterrein De Baanstee in Purmerend. Het nieuwe gebouw bood plaats aan een ruime Honda- en SEAT-showroom, een moderne werkplaats, ruimte voor de autoverhuur en een uitgebreide autowasgelegenheid.

Meerdere vestigingen

Vanaf eind jaren ’90 werd Adrie Jonk ook verantwoordelijk voor de verkoop en het onderhoud van Honda’s in de Zaanstreek. Toen in 2005 tevens het dealerschap voor SEAT in deze regio beschikbaar kwam, werd besloten om een tweede vestiging te openen waar eveneens alle onderdelen samen onder één dak werden gevestigd.

De vestiging in Zaandam opende in 2006 haar deuren en bood (tot 2015) een showroom voor Honda en SEAT, een ruime werkplaats en een uitgiftepunt voor de autoverhuur. Sinds 2008 is Adrie Jonk ook actief in de kop van Noord-Holland. In Zwaag opende dat jaar de derde vestiging van Autorent Adrie Jonk. Enkele jaren later in 2015 werd de keuze gemaakt om de samenwerking met Autorent op te zeggen, zodat de autoverhuur geheel onder Adrie Jonk viel. Inmiddels is de naam Autorent Adrie Jonk aangepast naar INQAR Autoverhuur Adrie Jonk door het starten met franchisegever INQAR.

Ook werd in 2015 besloten om de autoverhuur afdeling in Zaandam een nieuwe plek te geven en zijn wij in 2017 ook gestart met een verhuurvestiging in Heerhugowaard. Op dit moment zijn er dus vier vestigingen van INQAR Autoverhuur Adrie Jonk: Purmerend (hoofdvestiging), Heerhugowaard, Zaandam en Zwaag (Hoorn).

HomeSEATOver ons