Adrie Jonk Groep
Verhuur, verkoop en onderhoud van auto's

Aankoopkeuring

Aankoopkeuring van uw auto

Wilt u een tweedehands auto kopen? Dan wilt u er zeker van zijn dat de occasion in goede staat verkeerd. De aanschafprijs is vaak erg aantrekkelijk, maar dat is het niet als u daarna veel reparatiekosten moet betalen. Bij Autobedrijf Adrie Jonk kunt u de tweedehands auto die u op het oog heeft, laten keuren. Zo staat u niet voor onverwachte verrassingen!

Bij de aankoopkeuring controleren wij de occasion op verborgen gebreken, bekijken de onderhoudshistorie en doen een kilometer check. Vervolgens brengen wij de algemene staat van de auto in kaart, zodat u precies weet wat de te verwachten kosten zijn en geven daarbij een advies op maat. U koopt immers een voertuig zonder garantie en dat betekent dat eventuele reparatiekosten voor uzelf zijn.

Snel en betaalbaar

Als u voor een aankoopkeuring kiest, kiest u voor zekerheid! De keuring duurt ongeveer een uur en doen wij in onze werkplaats, waar we alle benodigde apparatuur voor handen hebben. In de tussentijd nodigen wij u uit in onze ruime showroom plaats te nemen. Daar kunt u een drankje nuttigen, een magazine of krant lezen en gratis gebruik maken van onze WiFi.

Zodra de aankoopkeuring is gedaan, stelt onze deskundige monteur u precies op de hoogte van de actuele staat van de occasion. Door dat advies kunt u zelf een weloverwogen besluit nemen. De aankoopkeuring is € 95,00 inclusief BTW.

Indicatie van maandelijkse lasten

Wanneer u een tweedehands auto wilt kopen, wilt u niet alleen de aanschafprijs en de eventuele verborgen gebreken weten, u wilt ook inzicht hebben in de maandelijkse lasten. Om dat globaal te kunnen berekenen, hebben wij de belangrijkste informatiebronnen op een rij gezet:

  • Om informatie te verkrijgen over het bouwjaar, het brandstofverbruik, het gewicht, de APK vervaldatum etc. kunt u terecht op de voertuiginformatie pagina van de RDW-website.
  • Om te weten hoeveel motorrijtuigenbelasting u voor de occasion moet betalen, kunt u de autopagina van de Belastingdienst raadplegen.
  • Met de verbruikscijfers in de hand (zie ons eerste punt) kunt u via deze handige website de actuele brandstofprijzen bekijken en dus uw brandstofkosten berekenen. Vermeerder de uitkomst met ca. 10% om bij een reëler praktijkcijfer uit te komen.
  • Om inzicht te krijgen in de verzekeringskosten, kunt u hier eenvoudig een maandpremie opvragen en een vergelijking maken tussen de diverse aanbieders.

Denk eraan dat de bovenstaande punten u helpen om de belangrijkste maandelijkse lasten in kaart te brengen, maar dat niet alle kosten zijn inbegrepen. Zo zijn bijvoorbeeld de afschrijving, onderhoudskosten, eventuele loonkosten, de bandenkosten, parkeer- en/of stallingskosten en eventuele reparatiekosten niet inbegrepen!

Wilt u meer informatie over de aankoopkeuring of over de maandelijkse kosten van een occasion? Neem dan contact op met onze receptie via telefoonnummer 0299 – 46 99 00 of door online het formulier in te vullen op de contactpagina. U bent natuurlijk ook van harte welkom om persoonlijk bij ons langs te komen!

Direct een werkplaatsafspraak maken voor de aankoopkeuring? Vul de online werkplaatsplanner in!

HomeServiceAankoopkeuring